Vaje in aktivnosti, ki pokurijo največ kalorij

Januar je po navadi čas, ko začneš z izpolnjevanjem novoletnih zaobljub. Te so velikokrat povezane tudi z izgubo telesne teže in nasploh z boljšim počutjem. Če je svet treninga in vaj zate relativno nov, si na pravem mestu, saj bova v tem zapisu raziskala, katere vaje in aktivnosti pokurijo največ kalorij ter s tem pripomorejo k izgubi telesne teže. Je letos končno napočil čas, da se novoletne zaobljube uresničijo?

HEKA Weight Loss gumiji, pomoč za še hitrejše rezultate

Preden začneva s pregledom športnih aktivnosti, ti želim predstaviti HEKA Weight Loss gumije. Izdelek smo razvili prav za namene podpore pri hujšanju. Gumiji so odličnega jabolčnega okusa, ne vsebujejo sladkorja, laktoze, glutena in gensko spremenjenih organizmov, prav tako pa so 100 % veganski in 100 % halal. Če redno izvajaš športne vaje in se uravnoteženo prehranjuješ ti lahko pomagajo do želenih rezultatov še hitreje. Vsebujejo tudi izvleček kamboške garcinije, ki je močno orodje pri uravnavanju telesne teže, saj je znano, da spodbuja metabolizem maščob. Izdelek HEKA Weight Loss Gummies z mešanico hranilnih snovi zagotavlja ključno podporo pri hujšanju, uravnavanju telesne teže in podporo pri presnovi maščob. Trenutno poteka novoletna akcija, kjer za ceno enega izdelka dobiš drugega brezplačno.

HIIT trening

High-Intensity Interval Training (HIIT) oziroma po naše visokointenzivni intervalni trening je ena izmed najboljših vaj za hitro kurjenje kalorij. V pol ure lahko s tem načinom treninga pokuriš tudi do 600 kalorij. HIIT trening vsebuje kratke, a intenzivne intervale, ki jim sledi obdobje manj intenzivnega intervala regeneracije. Obstaja veliko verzij HIIT treninga, neko osnovno navodilo pa predlaga intervale maksimalnega napora, ki so dolgi med 15 in 30 sekund, temu pa sledi interval počitka, ki traja med 60 in 120 sekund. Počitek je navadno aktiven, lahko ga izvedeš s hojo ali počasnim kolesarjenjem, če trening izvajaš na kolesu.Tabata vaje

Tabata je oblika visoko intenzivne vadbe, s katero lahko pokuriš do 15 kalorij na minuto, poleg tega pa ti bo en cikel vzel samo štiri minute časa. Pri tej obliki vadbe te čaka 20 sekund intenzivnega izvajanja vaje in 10 sekund počitka, to pa potem ponavljaš štiri minute in v tem času pokuriš do 60 kalorij. 4 minutne cikle lahko v celoti ponoviš tudi večkrat. Kar te vaje naredi še zanimivejše, je to, da jih lahko preprosto vključiš v svoj natrpani urnik. Naj te »samo« štiri minute ne zavedejo; ob tej vadbi se res zelo spotiš, občutek po koncu pa je zelo prijeten.

Vaje s kolebnico

Preskakovanje kolebnice je zabavna vadba, ki ima velik vpliv na metabolične procese v telesu, kar poskrbi za večjo porabo energije tudi v mirovanju. Ta oblike vadbe je ena izmed najcenejših, najbolj preprostih in vsestransko uporabnih. Kolebnica je enostavna za uporabo, a če jo jemlješ resno, boš hitro spremenil/-a mnenje o njeni preprostosti, ki je v resnici zgolj navidezna. Preskakovanje kolebnice je odlično za utrditev spodnjega in zgornjega dela telesa, prav tako pa s tovrstno vadbo izboljšaš vzdržljivost. V eni uri lahko s kolebnico pokuriš med 600 in 1000 kalorij. Pazi samo, da vaje s kolebnico izvajaš pravilno in v dovolj velikem prostoru.Tek

Tek je ena izmed najbolj razširjenih oblik rekreacije in eden tistih športov, pri katerem pokuriš res veliko kalorij. Povprečno lahko z eno uro teka porabiš od 500 do 1000 kalorij. Hitrost, tempo in vzdržljivost pa so dejavniki, ki vplivajo na to, kakšna bo končna številka. Pri teku se aktivirajo vse mišične skupine v telesu, zato je zelo vsestranski. Prav zaradi tega pa je lahko tek tudi zelo zahteven in obstaja možnost, da se po končani vadbi pojavijo bolečine v mišicah, zato je dobro, če v telo vneseš HEKA Magnezij, ki omili jakost bolečin in poskrbi za hitrejšo regeneracijo.

Smučanje

Tudi smučanje je zelo priljubljena oblika rekreacije v Sloveniji, k čemur gotovo pripomorejo tudi naši športniki, ki uspešno tekmujejo v različnih zimskih panogah. Z aktivnim smučanjem lahko v eni uri porabiš od 300 do 500 kalorij. Pazi le, da si med celodnevnim smučanjem privoščiš lahko kosilo in tako ne prineseš nazaj vseh porabljenih kalorij, pa še smučanje bo na ta način potekalo veliko lažje.

Tako, sedaj imaš seznam, katere vaje in športne aktivnosti so najboljše za kurjenje maščob. Ključno je, da sploh začneš s telovadbo in vztrajaš vsaj 14 dni, kajti potem ti bo telovadba postala rutinska. Izberi tisto aktivnost, ki ti najbolj ustreza.Ob tem ne pozabi na uravnoteženo prehrano, za še boljši učinek, pa poskusi naše Weight Loss gumije, ki so trenutno v akciji 1+1. Čim več uspehov pri izpolnjevanju svojih novoletnih zaobljub!

SORODNE VSEBINE

Živila, ki so bogata z vitamini

Živila, ki so bogata z vitamini

V današnjem hitrem tempu življenja je ključnega pomena, da svojemu telesu zagotoviš potrebna hranila, ki jih potrebuje za optimalno delovanje. Med najpomembnejšimi hranili so gotovo vitamini, ki so bistveni za ohranjanje zdravja in vitalnosti.

Poskrbite za svoje počutje med prazniki

Poskrbite za svoje počutje med prazniki

Prazniki so čas veselja in zabave, a prinašajo tudi izzive, kot so osamljenost, prenajedanje in mrzlo vreme. V tem zapisu bova raziskala, kako ohraniš povezanost in toplino v hladnih dneh, se izogneš prazničnemu prenajedanju ter kljubuješ zimski melanholiji.

Vas bolijo sklepi?

Vas bolijo sklepi?

Se soočaš z bolečinami v sklepih? Te to ovira pri vsakodnevnih opravilih? S težavami v sklepih se spopada veliko število ljudi. V tem zapisu bova raziskala svet sklepov – od tega, kako delujejo in zakaj so ključni zate, do razlogov za njihove bolečine.

10 znakov, da imate dobro zdravje

10 znakov, da imate dobro zdravje

V današnjem hitrem tempu življenja je bistveno prepoznati, kaj ti telo sporoča o tvojem zdravju. Od urejene prebave in čvrstih las, do dobrih vzorcev spanja in zdrave kože – vsak izmed teh znakov je pomemben kazalnik, ki ti pomaga razumeti, kako dobro skrbiš za svoje zdravje.

NE SPREGLEJTE