TOP 5 spomladanskih aktivnosti na prostem

Končno smo jo dočakali! Pomlad, ki s toplejšim vremenom in daljšimi dnevi kar kliče po preživljanju prostega časa na prostem. Spomladi imamo enkratno priložnost, da se vključimo v aktivnosti na prostem, ki bodo ugodno vplivale na naše splošno zdravje in dobro počutje. Za vas smo zbrali nekaj zanimivih spomladanskih aktivnosti, ki bodo koristile vašemu telesu. Katera pa je vaša najljubša?

Potep s kolesom

Kolesarjenje je odlična dejavnost na prostem, ki nam lahko pomaga izboljšati zdravje srca in ožilja, poveča moč nog in našo splošno vzdržljivost. Če imate težave s sklepi, vas to pri kolesarjenju ne bo oviralo. Kolesarjenje je primerno tako za mlade kot starejše, najboljše pri vsem pa je, da ga lahko prilagodimo svoji telesni pripravljenosti. Če smo si privoščili nekaj zimskega spanja in imamo trenutno manj kondicije, se raje odločimo za krajši in manj zahteven izlet. Izberimo pot, ki bo ustrezala naši trenutni telesni pripravljenosti, med kolesarjenjem pa seveda ne pozabimo na varnost. Slovenija ponuja ogromno lepih kolesarskih poti, zato boste brez težav poiskali takšno, ki vam bo najbolj ustrezala.

Rolanje

Rolanje je še ena zabavna in zdrava aktivnost na prostem, ki nam lahko pomaga izboljšati ravnotežje, koordinacijo in moč spodnjega dela telesa. Je tudi odlična kardiovaskularna vadba, ki lahko pomaga pri kurjenju kalorij in izboljšanju splošne telesne pripravljenosti. Tudi pri rolanju ne pozabimo na zaščitno opremo, tako bomo namreč precej učinkovito preprečili morebitne poškodbe.

Raziskovanje narave

Pohodništvo je odličen način, da gremo ven in raziskujemo naravo, hkrati pa se tudi razgibamo. Hoja po naravi nam bo zagotovo dobro dela, ugodno pa bo vplivala tudi na zdravje našega srca in ožilja. S hojo bomo okrepili spodnji del telesa, še posebej pa se bo takšna aktivnost na svežem zraku poznala pri obvladovanju oz. zmanjševanju stresa. Da bomo v pohodništvu zares uživali, ne pozabimo na udobne in primerne čevlje in ostalo opremo.

Sprostitev ob jogi

Če se želimo dodobra raztegniti, razgibati, izboljšati ravnotežje in splošno telesno pripravljenost, je joga odlična izbira. Še posebej prijetno je, ko jo lahko izvajamo na prostem. Poleg pozitivnih učinkov na naše fizično počutje nam bo joga pomagala tudi pri zmanjševanju stresa in sprostitvi. Če se v raziskovanje joge še niste podali, kar pogumno!

Zavihajte rokave

Če se ukvarjate z vrtnarjenjem, ne boste imeli veliko časa za spomladansko utrujenost. V pomladnem času se narava prebuja, zato moramo poprijeti za delo. Vrtnarjenje je odlična dejavnost na prostem, ki lahko koristi tako fizičnemu kot duševnemu zdravju, pomaga izboljšati našo moč in zmanjša stres.

Obstaja zares veliko zdravih dejavnosti na prostem, ki jih lahko počnemo v spomladanskem času in s tem izboljšamo zdravje in počutje. Da vas pri uživanju v teh aktivnostih ne bodo ovirali mišični krči, preizkusite prehransko dopolnilo HEKA Magnezij, ki vsebuje tudi vitamin B6, ta kombinacija pa je še močnejša in učinkovitejša. Če imate težave s sklepi, vam lahko pomaga HEKA Glukozamin Joint formula. Ne glede na to, ali imate raje kolesarjenje, rolanje, pohodništvo, jogo, vrtnarjenje ali kaj drugega – poskrbite za svoje dobro počutje, izkoristite toplejše vreme, odpravite se na svež zrak in uživajte v vsem, kar nam ponuja pomlad!

SORODNE VSEBINE

Kofein, naravni ojačevalec energije

Kofein, naravni ojačevalec energije

Poleg tega, da nas ohranja budne, ima kofein še mnoge druge prednosti. Preberite, kako lahko izboljša vaš vsakdan in kako vam lahko pomaga pri vadbi.

Cink, mineral za zdrav življenjski slog

Cink, mineral za zdrav življenjski slog

Cink je kljub svoji pomembni vlogi za naše počutje pogosto spregledan. Ta esencialen mineral ima ogromno pozitivnih lastnosti. Spoznajte vpliv cinka na naše telo in dobro počutje.

Magnezij: vse, kar morate vedeti o tem pomembnem mineralu

Magnezij: vse, kar morate vedeti o tem pomembnem mineralu

Preverite, kako lahko magnezij pripomore k izboljšanju vašega počutja in spoznajte ključno vlogo, ki jo ima ta pomemben mineral pri uravnavanju metabolizma in splošnem zdravju. Spoznajte načine, kako lahko vnos magnezija povečate z ustrezno prehrano in kako vam lahko pri tem pomagajo prehranska dopolnila.