SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

DELOVANJE SPLETNE TRGOVINE

https://heka-supplements.com/ je spletna trgovina s kompletno storitvijo znotraj podjetja (skladiščenje in odpošiljanje blaga naročenega v spletni trgovini):

GlobalPharmacia Group d.o.o.
Poklukarjeva ulica 27, Ljubljana, 1000 Ljubljana
Davčna številka SI: 88507114
Matična številka: 9037934000
E-pošta: info@heka-supplements.com

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu s predpisi s področja varstva potrošnikov, na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije in mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine in potrošnikom. GlobalPharmacia Group d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe pogojev, ki pa bodo vedno ažurno objavljene na tej spletni strani.

ZAUPANJE IN VARNOST

Medsebojno zaupanje je začetek vsakega trajnega in kakovostnega odnosa. Na tej strani na jasen način pojasnjujemo pogoje poslovanja in nakupov v naši spletni trgovini, saj se lahko le na podlagi dobro postavljenih temeljev izognemo neželenim nejasnostim in sporom, ter gradimo medsebojno zaupanje.

KONTAKTI

Vso podporo in odgovore na morebitne nejasnosti vam nudi strokovna ekipa GlobalPharmacia Group d.o.o., ki vam je na voljo na e-mailu info@heka-supplements.com ali na telefonski številki 069 719 709.

REGISTRACIJA

Z registracijo v spletno trgovino pridobite uporabniško ime, ki je enako naslovu vaše elektronske pošte, ter geslo, ki ga določite sami. Uporabniško ime in geslo vas nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo potrjujete in jamčite, da ste polnoletna, popolno poslovno sposobna oseba. Ob registraciji postanete uporabnik, s čimer pridobite pravico do nakupa, z nakupom izdelka pa postanete kupec.

NAKUP

Po oddaji naročila prejmete obvestilo po elektronski pošti ali po telefonu, da je naročilo sprejeto. V roku 2 ur od prejema tega obvestila imate možnost preklicati naročilo, ali pa sporočiti morebitne napake, popravke ali dodatke k vašemu naročilu, ki jih bomo z veseljem upoštevali.

V kolikor napako opazite kasneje ali želite naročilo preprosto preklicati, se ravnajte po postopku, opisanem pod točko »vračilo izdelkov« in podajte odstopno izjavo na e-mail info@heka-supplements.com. Tega postopka se je mogoče poslužiti tudi v primeru, da izdelkov še niste prejeli. V kolikor naročenih izdelkov še nismo predali dostavni službi, vas stroški vračila ne bremenijo.

Po preteku 2 ur od sprejema naročila in največ v 72 urah (v delovnih dneh) gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Naročilo pregledamo, preverimo dobavljivost naročenih izdelkov in ga dokončno potrdimo ali z razlogom zavrnemo. V primeru nejasnosti vas pokličemo na telefonsko številko, ki ste nam jo zaupali med postopkom nakupa. Ob potrditvi naročila vas obvestimo tudi o predvidenem roku dobave.

Če obvestila o potrditvi naročila niste prejeli, je morda prišlo do tehnične napake ali pa so razlog napačno vneseni podatki. V vsakem primeru nam pišite za pomoč.

KUPOPRODAJNA POGODBA

S potrditvijo naročila je sklenjena kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem. Račun vam izdamo v pisni obliki, z razčlenjenimi stroški in pojasnilom o pravici do odstopa od nakupa z vrnitvijo kupljenega izdelka. Kupoprodajna pogodba je v obliki nakupnega naročila v elektronski obliki shranjena na našem strežniku, vam pa je v vsakem trenutku dostopna v vašem uporabniškem profilu. Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.

CENE

Vse cene v spletni trgovini https://heka-supplements.com/ so navedene v EUR in vsebujejo predpisani DDV. Vse cene veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov prek spletne trgovine.

Ažurnost in pravilnost podatkov se trudimo zagotavljati po svojih najboljših močeh, a se kljub temu lahko zgodi, da je kakšen podatek o dobavljivosti, lastnosti artikla ali ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, vas bomo o spremembi obvestili in vam omogočil odstop od nakupa ter vam ponudili rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

NAČIN PLAČILA

PLAČILO S PLAČILNO IN KREDITNO KARTICO

Vrednost naročila lahko poravnate neposredno v spletni trgovini ob zaključku nakupa. Glede na vašo izbiro vas bo varen računalniški sistem vodil po korakih, kamor boste vnesli vaše podatke in podatke o vaši kartici. Znesek nakupa bo najprej rezerviran, dokončno plačan pa v trenutku, ko vam bomo poslali elektronsko sporočilo o potrditvi naročila.

PLAČILO PO PREDRAČUNU

Vrednost naročila lahko plačate s položnico na pošti ali banki oziroma z nakazilom preko standardnega BN-02 ali UPN obrazca v spletni banki. Plačilo izvedite šele po prejemu našega elektronskega sporočila, kjer potrjujemo vaše naročilo, saj pred tem ne moremo zagotoviti, da bomo plačane izdelke lahko dobavili v želenem roku. O opravljenem plačilu nas lahko potem obvestite na naš elektronski naslov, sicer vas bomo o prejemu plačila obvestili mi s sporočilom o odpremi vaše pošiljke. Če plačila ne prejmemo v 72 urah od potrditve naročila, bo vaše naročilo zavrnjeno.

PLAČILO PO POVZETJU

Vrednost naročila lahko poravnate z gotovino ali plačilno kartico po povzetju. Ostali stroški dostave so bili že plačani ob naročilu izdelkov.

DOSTAVA

Naš pogodbeni partner za dostavo pošiljk je dostavna služba Pošta Slovenij ali GLS. Ob odpremi pošiljke boste preko SMS-a obveščeni o dostavi, hkrati pa vas bo kurir poklical na dan dostave ter vam skušal osebno izročiti paket.
Strošek dostave zaračunavamo pavšalno, in sicer znaša 2,90€ za ostale europske države 4,90€ do višine nakupa 80€, nad tem zneskom pa je dostava brezplačna. Pred prevzemom izdelke vizualno in številčno preglejte ter zapišite morebitne vidne poškodbe na embalaži ali blagu. Ob prevzemu pošiljke vedno podpišite prevzemni dokument.

ČAS DOSTAVE

Ker skoraj vse artikle v ponudbi dobavljamo iz zaloge, boste večino izdelkov prejeli že v naslednjih 3-10 dneh po potrditvi naročila. Rok dobave je lahko daljši za artikle, ki jih naročamo iz tujine ali od posrednikov, kar vam bomo sporočili ob potrditvi naročila prek elektronske pošte.

Če menite, da vaše naročilo zamuja z dostavo, nas o tem takoj obvestite na info@heka-supplements.com in potrudili se bomo, da boste v najkrajšem možnem času prejeli naročene izdelke. Če izdelke nujno potrebujete do določenega datuma, vam svetujemo, da naročilo oddate dovolj zgodaj, v komentar pa dopišete, da gre za nujno dostavo, saj vas lahko tako ob morebitnih zapletih takoj obvestimo in skupaj najdemo ustrezno rešitev.

STVARNE NAPAKE

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenja z novim brezhibnim ali vrne plačani znesek.

Kdaj je napaka stvarna? Kadar artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet, kadar artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana, kadar artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane, kadar je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost artikla se preverja z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

PRAVICA DO ODSTOPA POTROŠNIKA OD POGODBE IN VRAČILO IZDELKOV

Če z izdelki niste zadovoljni, jih imate pravico vrniti, a morajo biti v originalni embalaži, nerabljeni, nepoškodovani in v nespremenjeni količini. Pravico do vračila imate tudi v primeru, da so izdelki uničeni, pokvarjeni, izgubljeni ali se je njihova količina zmanjšala brez vaše krivde. Razloga za vračilo vam ni treba navesti, bomo pa veseli vsake povratne informacije, ki nam bo omogočila izboljšati naše izdelke in storitve.

Postopek vračila je tak: v 14 dneh od prejema izdelkov nam na elektronski naslov info@heka-supplements.com z jasno izjavo sporočite, da želite odstopiti od kupoprodajne pogodbe in izdelke vrniti. Izdelke je potrebno vrniti nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po podaji izjave o odstopu od pogodbe in sicer nepoškodovane in nerabljene. Potrošnik prejeti artikel vrne ali po pošti na naslov: GlobalPharmacia Group d.o.o., Poklukarjeva ulica 27, 1000 Ljubljana ali ga osebno prinese v poslovalnico. Potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga. Za vse vrnjene izdelke, ki jih prejmemo v roku in so vrnjeni upravičeno (glej prvi odstavek), vam bomo nato v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe oz. najkasneje, ko prejmemo vrnjeno blago ali ko predložite dokazilo, da ste blago poslali nazaj, vrnili vsa opravljena plačila.

V primeru, da izdelke vrnete brez originalne embalaže ali je ta embalaža uničena, oziroma če izdelek kaže znake uporabe, si pridržujemo pravico, da vračilo zavrnemo. To pomeni, da vam ne povrnemo opravljenih plačil, izdelke pa seveda lahko vrnete v vsakem primeru. Poštnino plačate sami. V izogib večjim zapletom vas prosimo, da izdelkov po prevzemu ne odpirate, dokler niste popolnoma prepričani, da vam ustrezajo.

Podjetja, samostojni podjetniki in druge pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

PRITOŽBE, SPORI IN UPORABA PRAVA

V primeru pritožbe ali reklamacije nam pišite na elektronski naslov info@heka-supplements.com. V roku 5 dni vam bomo potrdili prejem pritožbe ter vam sporočili, kako dolgo in na kakšen način jo bomo obravnavali. Pri tem bomo upoštevali veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Med celotnim postopkom vas bomo obveščali o poteku vaše pritožbe. Po najboljših močeh si bomo prizadevali, da morebitne spore rešimo sporazumno, sicer pa je zanje pristojno sodišče v Ljubljani, uporablja pa se slovensko pravo.

Zavedamo se, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si naša ekipa po svojih najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. GlobalPharmacia Group d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Čeprav se po najboljših močeh trudimo zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani, se lahko lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena včasih spremenijo tako hitro, da nam ne uspe pravočasno popraviti vseh podatkov. V takih primerih vas bomo obvestili o spremembah in vam omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

GlobalPharmacia Group d.o.o. ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih GlobalPharmacia Group d.o.o. v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Čeprav se trudimo zagotoviti natančne fotografije izdelkov, so vse fotografije zgolj simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Za tipkarske napake ne odgovarjamo.

IZJAVA SPLETNE STRANI

Prehranski dodatki, ki jih najdete na tej spletni strani, niso nadomestilo za ustrezno medicinsko pomoč v primeru zdravstvenih težav in niso zdravniško priznana za preprečevanje bolezni. Proizvodi in trditve o posameznih izdelkih niso bili ocenjeni s strani državnih institucij in niso namenjeni za diagnosticiranje, zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Informacije na tej spletni strani so zgolj informativne narave in niso namenjene kot nadomestilo za nasvet zdravnika ali drugega zdravstvenega delavca. Izdelki in trditve o posameznih izdelkih na tej spletni trgovini, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, se pred kombiniranjem le teh z izdelki HEKA posvetujete s svojim zdravnikom.

KONČNO DOLOČILO

Ob nakupu potrjujete, da ste v celoti seznanjeni s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine https://heka-supplements.com/ in da se z njimi strinjate. Pridržujemo si pravico do sprememb splošnih pogojev, o čemer vas bomo obvestili prek naše spletne strani.