/** OUTBRAIN PIXEL **/

5 nasvetov za zmanjšanje utrujenosti

Utrujenost je gotovo neizogiben del tvojega življenja. Se tudi tebi zdi, da te utrujenost preganja, ne glede na to, kako se trudiš? Slabo spanje, stres, pomanjkanje vadbe in nepravilna prehrana so pogosti krivci za občutek izčrpanosti, obstajajo pa načini, ki ti lahko pomagajo pri premagovanju te tegobe in povečanju ravni energije. Preberi pet nasvetov za zmanjšanje utrujenosti. 

Imaš težave s spancem?

Spanec je izjemnega pomena za kakovost tvojega življenja. Če je tvoj spanec kakovosten, bo občutek naspanosti večji, manjša pa bo tudi raven tvoje utrujenosti. Priporočamo ti, da vzpostaviš bioritem in se ga poskušaš kar najbolj držati. To pomeni, da vsak dan hodiš spat ob isti uri in ob isti uri tudi vstaneš. Priporočljiv čas spanja se sicer razlikuje (tudi glede na starost), splošno priporočilo pa je, da spiš med 7 in 8 ur. Da se je treba pred spanjem izogibati uporabi elektronskih naprav, ki oddajajo modro svetlobo, pa že veš, kajne? Visoke temperature v spalnici lahko neugodno vplivajo na kakovost spanca, zato naj temperatura ne bo previsoka. Nekaj nasvetov za miren in kakovosten spanec lahko prebereš tukaj.Uravnotežena prehrana je izjemnega pomena za zmanjšanje utrujenosti

Med pogostimi vzroki za utrujenost je tudi neustrezna prehrana, npr. premastna ali procesirana. Energijo, ki jo potrebuješ za normalno funkcioniranje, tvoje telo pridobi iz zaužite prehrane. Pri pomanjkanju energije si lahko pomagaš z zadostnim vnosom kalorij, mikro- in makrohranil. Vsekakor je dobro, da zaužiješ veliko sadja in zelenjave, saj lahko s tem poskrbiš za vnos vitaminov, mineralov in antioksidantov, to pa ti bo koristilo pri krepitvi imunskega sistema in dobrega počutja. Da bo vnos vitaminov in mineralov nedvomno zadosten, pa ti svetujemo, da preizkusiš okusne HEKA Multivitamin Gummies z okusom pomaranče. Ne pozabi ne hidracijo. 

Kako stresno je tvoje življenje?

Stresu se je težko izogniti, vendar pa je prav stres pogost vzrok za občutek utrujenosti, zato je dobro, da se naučiš prepoznati njegove vzroke in osvojiš načine, kako se z njim spopasti. Po vsej verjetnosti bo stres vedno prisoten v tvojem življenju, lahko pa se naučiš, kako nanj reagirati. Ob pojavu stresa se opomni, da bo minil in začni izvajati katero od tehnik sprostitve. Lahko poskusiš z meditacijo, si privoščiš vročo kopel, poslušaš pomirjujočo glasbo ali se odpraviš na sprehod. Zelo pomembna je tudi preventiva, saj ob rednem izvajanju tehnik sproščanja zmanjšaš možnost pojave stresa in njegovo intenzivnost.

Šport, odličen vir zabave in dobrega počutja

K boljšemu počutju lahko zelo pripomore tudi ukvarjanje s športom. Telesna aktivnost ugodno vpliva na tvoje splošno zdravje, pomaga pa lahko tudi pri izboljšanju kakovosti spanca in pomaga pri uravnavanju stresa. Izberi aktivnost, v kateri uživaš in je primerna za tvojo telesno pripravljenost. Če prosti čas raje preživljaš v družbi ali pa ti za samostojno vadbo včasih zmanjka motivacije, razmisli o kakšni skupinski aktivnosti, kjer boš v prijetni in spodbudni družbi. Nekaj nasvetov za boljši tek lahko prebereš tukaj, če te pri športnih aktivnostih motijo mišični krči, pa skoči še v našo spletno trgovino.Kdaj pridejo na vrsto prehranska dopolnila?

Čeprav se poslužuješ vseh naštetih 5 nasvetov za zmanjšanje utrujenosti ali pa še kakšnega dodaš, se lahko zgodi, da tudi to ne bo dovolj. V današnjem hitrem tempu se žal hitro zgodi, da nam za skrb za telo preprosto zmanjka časa. K sreči si lahko pri tem pomagaš z jemanjem prehranskih dopolnil. Prehranska dopolnila seveda ne morejo nadomestiti uravnotežene prehrane ali zdravega načina življenja, lahko pa tvojo skrb za dobro počutje in zdravje še okrepijo.

Pomanjkanje določenih vitaminov in mineralov lahko vodi do utrujenosti, zato ti priporočamo, da poskrbiš za zadosten vnos. Na utrujenost lahko vpliva pomanjkanje vitamina D, pa tudi magnezija in vitamina B. Vitamin D moramo v hladnejših mesecih ponavadi dodatno vnašati v telo, saj ga samo s soncem ne dobimo dovolj. Če želiš jemanje dopolnil združiti s sladkanjem, pa preizkusi naše slastne gumije. Pri utrujenosti ti lahko pomagata predvsem HEKA Immunity Gummies in HEKA Multivitamin Gummies, magnezij in vitamin D pa sta na voljo v obliki kapsul.

SORODNE VSEBINE

5 nasvetov za boljše razpoloženje

5 nasvetov za boljše razpoloženje

Vstopi v svet pozitivnih sprememb in odkrij ključ do boljšega razpoloženja tudi v jesenskih dneh. Življenje ti gotovo vsak dan postavlja izzive, a obstajajo preprosti nasveti za boljše razpoloženje, ki lahko naredijo veliko razliko.

Vitamin D: kakšna je njegova vloga v hladnejših dneh

Vitamin D: kakšna je njegova vloga v hladnejših dneh

Ker zima že pošteno trka na tvoja vrata in so dnevi vse krajši, bomo znova govorili o zelo pomembnem vitaminu, ki mu nekateri pravijo tudi »sončni vitamin.« To je seveda vitamin D. Preberi si, kakšna je njegova vloga v zimskih mesecih.

6 nasvetov kako okrepiti imunski sistem

6 nasvetov kako okrepiti imunski sistem

Tempo življenja je v današnjih časih izjemno hiter. Te zanima, kako lahko kar se da učinkovito zaščitiš svoje telo pred zunanjimi vplivi? Močen imunski sistem bo poskrbel za tvoje zdravje in dobro počutje.

Poškodbe pri športu: kako jih preprečiti

Poškodbe pri športu: kako jih preprečiti

Ukvarjanje s športom je odlično sredstvo, s katerim lahko ohraniš svoje telo v formi, vendar je tveganje za poškodbe tvoj stalni spremljevalec. Dobra novica je, da lahko s proaktivnim pristopom preprečiš veliko športnih poškodb. Preberi si kako!

NE SPREGLEJTE