Za vitamin D ste najbrž že slišali, kajne? Ta pomemben vitamin ima precejšen vpliv na naše splošno zdravje in dobro počutje. Poglejmo, zakaj je tako pomemben in kako lahko koristi našemu telesu.

Z vitaminom D tudi do boljšega razpoloženja

Vitamin D je izjemno pomemben za naše kosti in zobe. Zakaj? Ključna minerala za ohranjanje zdravih kosti sta kalcij in fosfor, vitamin D pa našemu telesu pomaga absorbirati ta pomembna minerala. Zdrave in močne kosti pomenijo tudi manjše tveganje za razvoj bolezenskih stanj, kot je npr. osteoporoza. 

V hladnejših letnih časih in prehodnem obdobju občutnih temperaturnih razlik je še toliko bolj pomembno, da okrepimo naš imunski sistem. V boju proti okužbam in boleznim lahko telesu pomagamo tudi z vitaminom D. 

Kaj pa vpliv na naše psihično počutje? Nizke ravni vitamina D so lahko povezane z depresijo in anksioznostjo. Vitamin D namreč našemu telesu pomaga pri proizvodnji nevrotransmiterjev. Eden takšnih je serotonin, ki je še kako pomemben za naše razpoloženje.

Velika večina odraslih se sploh ne zaveda, da jim tega vitamina primanjkuje

Število ljudi, ki jim primanjkuje vitamina D, je precejšnje. Zelo težko ga je namreč dobiti zgolj preko hrane ali z nastavljanjem soncu. Najbrž ste ob pomladnem »martinčkanju« že kdaj pomislili na vitamin D. Če ste – prav imate. Sonce je sicer odličen način za pridobivanje vitamina D, vendar pa s sončenjem žal ne moremo pridobiti dovoljšnje količine, sploh pa ne v našem toplotnem pasu. Tu namreč vitamina D nastaja dovolj le od marca do oktobra. Poleg tega pa bi se morali soncu izpostaviti trikrat na teden, če bi želeli zadostiti potrebi po vitaminu D. To bi se seveda zgodilo le v primeru, da pri tem ne bi uporabili nikakršne zaščite oz. zaščitne kreme. Takšno izpostavljanje soncu pa po drugi strani ni priporočljivo, saj lahko privede do kožnih bolezni. Na količino vitamina, ki ga proizvede naše telo, vplivajo tudi določeni dejavniki. Ljudje s temnejšo kožo morda ne bodo mogli proizvesti toliko vitamina D iz sončne svetlobe kot tisti s svetlejšo kožo. Pomemben dejavnik je lahko tudi starost, saj naše telo s staranjem postaja manj učinkovito pri proizvodnji vitamina D.

Za pretirano sončenje se torej ne bomo odločili, kako pa je z vnosom vitamina D preko hrane? Določeno količino vitamina D lahko pridobimo iz hrane. Dobri viri vitamini so npr. mastne ribe, kot sta losos in tuna ter druga obogatena živila, npr. mleko in žita. Vsekakor moramo ta živila vključiti v našo prehrano, vendar pa za zadosten vnos vitamina D to ne bo dovolj. Da bi to dosegli, bi morali vsak dan pojesti velik kos lososa, s tem pa bi na drug način ogrozili svoje zdravje. Za zaščito kosti potrebujemo dnevno 800–1.000 enot D-vitamina, kar ustreza 20–25 mcg D-vitamina.

Zgolj s sončenjem in prehrano torej ne bo šlo. Kako pa lahko poskrbimo za zadosten vnos vitamina D, ki bo telesu pomagal pri ohranjanju psihičnega in fizičnega zdravja? Da bo količina vitamina D, potrebna za naše zdravje in dobro počutje, zadostna, si pomagajmo z jemanjem prehranskih dopolnil. Prehranska dopolnila in dodatki, kot je HEKA Vitamin D3, nam bodo pomagala, da bo količina vitamina D v našem telesu nedvomno zadostna. Kljub jemanju dopolnil pa moramo v prvi vrsti seveda nenehno vzdrževati zdrav življenjski slog, se dovolj gibati in skrbeti za pestro in uravnoteženo prehrano.

HEKA SUPPLEMENTS

Skrb za zdravje in dobro počutje je odgovornost vsakega izmed nas. Čudežni izdelki, ki bi za to poskrbeli namesto nas, ne obstajajo. Obstajajo pa takšni, ki nam lahko pri tem pomagajo. Za »zdrav duh v zdravem telesu« se moramo v današnjem svetu, polnem pritiskov in stresa, maksimalno potruditi in se osredotočiti predvsem na preventivo. V družini HEKA smo zavezani k strokovnosti, naši izdelki pa se ponašajo z visoko vsebnostjo učinkovin in visokokakovostnimi surovinami.

34,90

HEKA MULTIVITAMIN, 500 ML

HEKA Multivitamin Shot podpira imunski sistem in povečuje odpornost, celotna mešanica vitaminov in mineralov pa poskrbi za krepitev celotnega telesa. Četudi dobro skrbimo za svoje telo in počutje, nas hiter tempo življenja včasih prehiti. Ko je naše telo izpostavljeno stresu in pomanjkanju počitka, ne more dobiti vseh potrebnih hranil iz normalne prehrane. Pri zagotavljanju vitaminov in mineralov, ki so potrebni za vitalnost organizma, nam lahko na pomoč priskoči HEKA Multivitamin Shot, pravi koktejl vitaminov, katerega sestavine imajo ogromno blagodejnih učinkov, prispevajo k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti, skrbijo za imunski sistem ter za zdravje kože, las in zob.

Vloga antioksidanta • pomaga pri proizvodnji energije • uravnava krvni sladkor • prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti • odličen pomarančen okus • brez dodanega sladkorja • brez dodanih umetnih barvil

Več informacij o multivitaminu >

Maksimalna moč - Heka Supplements

V HEKA družini smo zavezani k vrhunski kakovosti naših izdelkov, ki se odraža v tem, da imajo naši izdelki visoko vsebnost učinkovin in visokokakovostne surovine. Izdelki HEKA Kolagen, Multivitamin in Multivitamin za otroke vsebujejo izbrane sestavine, ki telesu pomagajo pri optimalnem delovanju.

VAŠE MNENJE NAM VELIKO POMENI

RKTrimoTrebnje

“Zelo mi je všeč, da sem lahko vse naročila kar preko spletne strani, dostava je bila res hitra.”

– Zala P., Solkan

RKTrimoTrebnje

“Odločila sem se, da bom še bolje skrbela za svoje telo. Preizkusila sem že veliko dopolnil, HEKA pa mi res najbolj odgovarjajo. Pa še dostopni so. Kar tako naprej!”

– Simona P., Kranj

RKTrimoTrebnje

“Super izdelki. Še posebej sem navdušena nad vitamini za otroke. Super!”

– Breda M., Slovenske Konjice

IZDELKI DRUŽINE HEKA

Ko govorimo o zdravem načinu življenja, poleg zdrave prehrane in gibanja govorimo tudi o zadostnem vnosu vitaminov in mineralov, ki so odločilni za zdravje in normalno delovanje organizma. Hiter tempo življenja nas lahko včasih preseneti. Ko smo pod stresom ali pa nam manjka počitka, naše telo težko dobi potrebna hranila zgolj iz prehrane, zato je dobro, da imamo pri skrbi za zdravje in dobro počutje dodatno pomoč.

Vitamini in minerali imajo ogromno blagodejnih učinkov, saj telesu pomagajo pri krepitvi imunskega sistema, preprečevanju slabokrvnosti, skrbijo za zdrave kosti in zobe, krepijo srce, prispevajo k umskim zmogljivostim in še bi lahko naštevali. Izdelki HEKA Supplements niso čudeži, vendar so lahko »magični« napitki sodobnega časa, ki vam s paleto izdelkov pomagajo uravnavati zdrav duh v zdravem telesu.

Heka kolagen,
500 ml

34,90

Heka multivitamin, 500 ml

34,90

Heka multivitamin za otroke, 500 ml

24,90

HEKA VITAMIN
C1000

9,99

HEKA VITAMIN
D3

9,99

HEKA GLUCOSAMINE JOINT FORMULA

14,99

HEKA
MAGNEZIJ

9,99

Heka Supplements

Podjetje HEKA Supplements vam s široko paleto izdelkov pomaga uravnavati zdrav duh v zdravem telesu. Izdelki HEKA so namenjeni predvsem preventivi, ki je v današnjem svetu, polnem pritiskov in predvsem stresa, še kako pomembna, če že ne ključna.

Z VESELJEM VAM POMAGAMO

Za vse informacije nam pišite in vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času. Heka Supplements. Trudili se bomo, da bomo lahko svojim kupcem vedno ponudili edinstveno nakupovalno izkušnjo, trendovske izdelke najvišje kakovosti in imeli zadovoljne uporabnike, ki bodo postali lojalni znamki Heka Supplements.

8 + 9 =

O nas

GlobalPharmacia Group d.o.o.
Davčna številka SI: 88507114
Matična številka: 9037934000

Heka Supplements

DOSEGLJIVI SMO

Telefon: +386 6 971 9709
E-pošta: info@heka-supplements.com