Magnezij: vse, kar morate vedeti o tem pomembnem mineralu

Magnezij. Mineral, ki je nujen za zdravje in dobro počutje našega telesa. Magnezij sodeluje pri več kot tristo kemičnih reakcijah v telesu, skrbi za uravnavanje delovanja mišic in živcev, pomaga pri nadzorovanju ravni sladkorja v krvi in podpira imunski sistem.

Najboljše orožje proti krčem

Magnezij pomaga ohranjati normalno delovanje mišic in živcev. Pogosto je nepogrešljiv del rutine športnikov, saj pomaga preprečiti mišične krče, pozitivno pa prispeva tudi k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Magnezij lahko ima tudi pomembno vlogo pri sprostitvi, kar je še posebej pomembno za ljudi, ki trpijo zaradi tesnobe ali nespečnosti.Magnezij za zdrave kosti in boljši metabolizem

Poleg vloge pri delovanju mišic in živcev je magnezij pomemben tudi za ohranjanje zdravih kosti. Približno 60 odstotkov magnezija v našem telesu se nahaja ravno v naših kosteh. K zdravju kosti pripomore predvsem tako, da pomaga uravnavati raven kalcija v telesu, poleg tega pa ugodno vpliva na sintezo vitamina D. Uživanje zadostne količina magnezija lahko pomaga tudi pri uravnavanju telesne teže in dvigu ravni naše energije, saj magnezij pripomore k boljšemu delovanju našega metabolizma.

Poleg vloge pri presnovi je magnezij pomemben za ohranjanje zdrave kože. Pomaga uravnavati proizvodnjo kolagena, ki je bistvenega pomena za zdravo kožo, lase in nohte. Prav tako lahko pomaga zmanjšati vnetje v telesu, kar je pomembno za preprečevanje kožnih stanj, kot so npr. akne.

Magnezij lahko pomaga pri blažitvi predmenstrualnega sindroma (PMS), pri nihanjih razpoloženja, napenjanju in krčih. Poleg tega lahko pomaga zmanjšati tveganje za razvoj osteoporoze, stanja, ki pogosteje prizadane ženske kot moške.

Da bo količina tega pomembnega minerala v telesu zadostna, je priporočljivo, da v prehrano vključimo živila z visoko vsebnostjo magnezija. To so npr. oreščki, semena in zelena listnata zelenjava, avokado, črni fožol in kvinoja.Da boste nedvomno prepričani, da je količina magnezija v vašem telesu zadostna, pa je smiselno razmisliti tudi o drugih načinih, kako ga vnesti v telo. Ena izmed možnosti je preko prehranskih dopolnil. Prehranska dopolnila, kot je HEKA Magnezij, skrbijo za to, da ima naše telo zagotovo dovolj magnezija. Poleg magnezija kapsule HEKA vsebujejo še vitamin B6, ki je skupaj z magnezijem še močnejši in učinkovitejši. Vitamin B6 je še eno pomembno hranilo, ki ga naše telo potrebuje za pravilno delovanje, saj ima vlogo pri številnih telesnih funkcijah, med drugim tudi za presnovo beljakovin in sintezo rdečih krvnih celic. Ena glavnih prednosti vitamina B6 je njegova vloga pri podpiranju delovanja možganov.

Z jemanjem dodatka magnezija ali uživanjem živil, bogatih z magnezijem, lahko zagotovite, da boste zaužili dovolj tega bistvenega minerala. Zakaj ga torej ne bi preizkusili in videli, kako lahko koristi vašemu telesu in počutju?

SORODNE VSEBINE

Navade, ki slabijo imunski sistem

Navade, ki slabijo imunski sistem

Smo v času praznikov, kar velikokrat pomeni, da so naše slabe navade še bolj na udaru. Si tudi ti med tistimi, ki za praznike pojedo velike količine hrane in se prepustijo alkoholu? Na srečo obstajajo načini, ki ti pomagajo preprečiti, da bi slabe navade preveč vplivale na tvoj imunski sistem.

Živila, ki so bogata z vitamini

Živila, ki so bogata z vitamini

V današnjem hitrem tempu življenja je ključnega pomena, da svojemu telesu zagotoviš potrebna hranila, ki jih potrebuje za optimalno delovanje. Med najpomembnejšimi hranili so gotovo vitamini, ki so bistveni za ohranjanje zdravja in vitalnosti.

Poskrbite za svoje počutje med prazniki

Poskrbite za svoje počutje med prazniki

Prazniki so čas veselja in zabave, a prinašajo tudi izzive, kot so osamljenost, prenajedanje in mrzlo vreme. V tem zapisu bova raziskala, kako ohraniš povezanost in toplino v hladnih dneh, se izogneš prazničnemu prenajedanju ter kljubuješ zimski melanholiji.

Vas bolijo sklepi?

Vas bolijo sklepi?

Se soočaš z bolečinami v sklepih? Te to ovira pri vsakodnevnih opravilih? S težavami v sklepih se spopada veliko število ljudi. V tem zapisu bova raziskala svet sklepov – od tega, kako delujejo in zakaj so ključni zate, do razlogov za njihove bolečine.

NE SPREGLEJTE