/** OUTBRAIN PIXEL **/

Magnezij: vse, kar morate vedeti o tem pomembnem mineralu

Magnezij. Mineral, ki je nujen za zdravje in dobro počutje našega telesa. Magnezij sodeluje pri več kot tristo kemičnih reakcijah v telesu, skrbi za uravnavanje delovanja mišic in živcev, pomaga pri nadzorovanju ravni sladkorja v krvi in podpira imunski sistem.

Najboljše orožje proti krčem

Magnezij pomaga ohranjati normalno delovanje mišic in živcev. Pogosto je nepogrešljiv del rutine športnikov, saj pomaga preprečiti mišične krče, pozitivno pa prispeva tudi k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Magnezij lahko ima tudi pomembno vlogo pri sprostitvi, kar je še posebej pomembno za ljudi, ki trpijo zaradi tesnobe ali nespečnosti.Magnezij za zdrave kosti in boljši metabolizem

Poleg vloge pri delovanju mišic in živcev je magnezij pomemben tudi za ohranjanje zdravih kosti. Približno 60 odstotkov magnezija v našem telesu se nahaja ravno v naših kosteh. K zdravju kosti pripomore predvsem tako, da pomaga uravnavati raven kalcija v telesu, poleg tega pa ugodno vpliva na sintezo vitamina D. Uživanje zadostne količina magnezija lahko pomaga tudi pri uravnavanju telesne teže in dvigu ravni naše energije, saj magnezij pripomore k boljšemu delovanju našega metabolizma.

Poleg vloge pri presnovi je magnezij pomemben za ohranjanje zdrave kože. Pomaga uravnavati proizvodnjo kolagena, ki je bistvenega pomena za zdravo kožo, lase in nohte. Prav tako lahko pomaga zmanjšati vnetje v telesu, kar je pomembno za preprečevanje kožnih stanj, kot so npr. akne.

Magnezij lahko pomaga pri blažitvi predmenstrualnega sindroma (PMS), pri nihanjih razpoloženja, napenjanju in krčih. Poleg tega lahko pomaga zmanjšati tveganje za razvoj osteoporoze, stanja, ki pogosteje prizadane ženske kot moške.

Da bo količina tega pomembnega minerala v telesu zadostna, je priporočljivo, da v prehrano vključimo živila z visoko vsebnostjo magnezija. To so npr. oreščki, semena in zelena listnata zelenjava, avokado, črni fožol in kvinoja.Da boste nedvomno prepričani, da je količina magnezija v vašem telesu zadostna, pa je smiselno razmisliti tudi o drugih načinih, kako ga vnesti v telo. Ena izmed možnosti je preko prehranskih dopolnil. Prehranska dopolnila, kot je HEKA Magnezij, skrbijo za to, da ima naše telo zagotovo dovolj magnezija. Poleg magnezija kapsule HEKA vsebujejo še vitamin B6, ki je skupaj z magnezijem še močnejši in učinkovitejši. Vitamin B6 je še eno pomembno hranilo, ki ga naše telo potrebuje za pravilno delovanje, saj ima vlogo pri številnih telesnih funkcijah, med drugim tudi za presnovo beljakovin in sintezo rdečih krvnih celic. Ena glavnih prednosti vitamina B6 je njegova vloga pri podpiranju delovanja možganov.

Z jemanjem dodatka magnezija ali uživanjem živil, bogatih z magnezijem, lahko zagotovite, da boste zaužili dovolj tega bistvenega minerala. Zakaj ga torej ne bi preizkusili in videli, kako lahko koristi vašemu telesu in počutju?

SORODNE VSEBINE

8 zabavnih nasvetov za dvig energije

8 zabavnih nasvetov za dvig energije

Se ti kdaj zdi, da imaš »prazne baterije«? Se zjutraj težko upreš gumbu za dremež? Se včasih počutiš, kot da se nikakor ne moreš zbuditi? Če si na katerokoli vprašanje odgovoril/a z DA, beri dalje! Da bo nivo tvoje energije višji, smo zbrali 8 zabavnih nasvetov za dvig energije, ki ti lahko pri tem pomagajo.

Gumiji – hit med prehranskimi dopolnili

Gumiji – hit med prehranskimi dopolnili

Če pogosto bereš naše zapiše, že veš, da ti želimo pomagati pri skrbi za zdravje in dobro počutje. To je včasih težko, saj je naš vsakdanji tempo pogosto hiter, dnevi pa dolgi, naporni in stresni. Skrb za telo lahko tako hitro postavimo na stranski tir, zato je priporočljivo, da telesu pomagamo s prehranskimi dopolnili. Kaj pa, če nismo ljubitelji tablet ali kapsul? Zate imamo odlično novico, to ni več potrebno!

Kako do mirnega in kakovostnega spanca

Kako do mirnega in kakovostnega spanca

Dandanes je kakovosten spanec še pomembnejši kot kadarkoli prej. Zaradi vseh izzivov, ki nam jih prinaša hiter tempo življenja, se je pogosto težko sprostiti in se pripraviti na mirno noč. Kako do mirnega in kakovostnega spanca?

5 nasvetov za dober začetek dneva

5 nasvetov za dober začetek dneva

Zbrali smo 5 nasvetov za dober začetek dneva. Ker vemo, da se zjutraj ponavadi mudi, ti predlagamo takšne, ki ti ne bodo vzeli veliko časa. 

NE SPREGLEJTE