/** OUTBRAIN PIXEL **/

Kolagen, vrelec mladosti za vaše telo in duha

Naša telesa s staranjem naravno proizvajajo manj kolagena, beljakovine, ki ima ključno vlogo pri ohranjanju zdravja in videza naše kože, las, nohtov, kosti in sklepov. Upočasnjena proizvodnja kolagena lahko vodi do drobnih gubic, šibkejših sklepov in kosti ter drugih znakov staranja.

Proces staranja je neizogiben, to pa ne pomeni, da telesu ne moremo priskočiti na pomoč. Za to obstaja več načinov. Ko govorimo o povečanju ravni kolagena, je eden najučinkovitejših načinov za to uživanje prehranskih dopolnil s kolagenom, ki bodo pripomogla k bolj zdravi in mladostni koži ter močnejšim kostem in sklepom. Tvorba lastnega kolagena v telesu začne upadati po 20. letu starosti, zato lahko uživanje dodatkov kolagena po tem obdobju pomembno vpliva na splošno zdravje in dobro počutje.

Kolagen ni koristen samo za kožo, ampak ima tudi pomembno vlogo pri zdravju črevesja, saj pripomore k zdravi črevesni sluznici in pomaga pri prebavi. S staranjem se lahko zdravje našega črevesja slabša, kar lahko povzroči različne zdravstvene težave. Dodatki kolagena lahko pomagajo ohranjati zdravo črevesje in izboljšajo prebavo, to pa lahko izboljša splošno zdravje. Prehranska dopolnila s kolagenom lahko pomagajo okrepiti tudi naš imunski sistem, telo pa se tako lažje bori proti boleznim in okužbam. Kolagen je koristen tudi za zdravje srca in ožilja. Pomaga ohranjati prožnost krvnih žil in lahko pomaga znižati krvni tlak. Ugodno vpliva tudi na cirkulacijo, kar lahko izboljša okrevanje, zato je nepogrešljiv del dnevne rutine mnogih vrhunskih športnikov.Prehranska dopolnila s kolagenom lahko pomagajo pri izgubi teže in doseganju ciljev glede telesne pripravljenosti. Popolne beljakovine, kot je kolagen, vsebujejo vse esencialne aminokisline, ki jih naše telo potrebuje. Lahko nam pomaga, da ostanemo siti in zadovoljni, kar lahko prepreči prenajedanje in nam pomaga pri hujšanju. Kolagen je odličen tudi za izgradnjo in obnovo mišičnega tkiva, zaradi česar je odličen dodatek za športnike in tiste, ki želijo okrepiti mišice.

Zdrav duh v zdravem telesu

Kolagen je odličen tudi za duševno zdravje, saj lahko izboljša razpoloženje in zmanjša anksioznost ter depresijo in je odličen način za izboljšanje splošnega zdravja našega telesa in duha. Za zdravje in dobro počutje moramo skrbeti tudi z redno telesno aktivnostjo, zadostno količino spanca in uravnoteženo prehrano. Kombinacija zdravega načina življenja in prehranskih dopolnil nam bo pomagala doseči optimalno zdravje in ohraniti vitalnost.

Uživajmo pestro prehrano

Zdrava prehrana mora vključevati raznolika, pestra živila, bogata s hranili. Vanjo vključimo sadje, zelenjavo, polnozrnata žita, puste beljakovine in zdrave maščobe, pazimo pa tudi, da omejimo predelano in visokokalorično hrano. Proizvodnjo kolagena lahko pomagajo povečati živila, ki so bogata z vitaminom C, npr. pomaranče, jagode, paprika, v prehrano pa je koristno vključiti tudi živila z visoko vsebnostjo aminokislin, kot so jajca, piščanec, ribe in fižol.Vrelec mladosti za naše telo in duha

Prehranska dopolnila s kolagenom lahko imajo številne pozitivne številke na naše telo. Izboljšajo lahko videz kože, las, nohtov in sklepov, ugodno vplivajo na zdravje vašega črevesja, srca in ožilja, izgubo teže ter izboljšajo duševno zdravje. Pri izbiri prehranskih dopolnil izbirajmo le med visokokakovostnimi izdelki. Prehranska dopolnila, kot je HEKA Kolagen Shot, so hidrolizirana, to pomeni, da je kolagen razbit na peptide boljšo absorpcijo.

Nikoli ni prepozno, da začnemo skrbeti za svoje zdravje, prehranska dopolnila s kolagenom pa so lahko odličen dodatek k naši vsakodnevni rutini. S staranjem se proizvodnja kolagena v telesu naravno zmanjša, vendar lahko z dodatki raven kolagena povečamo in telesu pomagamo do številnih prednosti, ki jih ponuja ta beljakovina. Ne glede na to, ali želimo izboljšati svojo kožo, sklepe ali splošno zdravje, je o prehranskih dopolnilil s kolagenom vredno razmisliti!

SORODNE VSEBINE

8 zabavnih nasvetov za dvig energije

8 zabavnih nasvetov za dvig energije

Se ti kdaj zdi, da imaš »prazne baterije«? Se zjutraj težko upreš gumbu za dremež? Se včasih počutiš, kot da se nikakor ne moreš zbuditi? Če si na katerokoli vprašanje odgovoril/a z DA, beri dalje! Da bo nivo tvoje energije višji, smo zbrali 8 zabavnih nasvetov za dvig energije, ki ti lahko pri tem pomagajo.

Gumiji – hit med prehranskimi dopolnili

Gumiji – hit med prehranskimi dopolnili

Če pogosto bereš naše zapiše, že veš, da ti želimo pomagati pri skrbi za zdravje in dobro počutje. To je včasih težko, saj je naš vsakdanji tempo pogosto hiter, dnevi pa dolgi, naporni in stresni. Skrb za telo lahko tako hitro postavimo na stranski tir, zato je priporočljivo, da telesu pomagamo s prehranskimi dopolnili. Kaj pa, če nismo ljubitelji tablet ali kapsul? Zate imamo odlično novico, to ni več potrebno!

Kako do mirnega in kakovostnega spanca

Kako do mirnega in kakovostnega spanca

Dandanes je kakovosten spanec še pomembnejši kot kadarkoli prej. Zaradi vseh izzivov, ki nam jih prinaša hiter tempo življenja, se je pogosto težko sprostiti in se pripraviti na mirno noč. Kako do mirnega in kakovostnega spanca?

5 nasvetov za dober začetek dneva

5 nasvetov za dober začetek dneva

Zbrali smo 5 nasvetov za dober začetek dneva. Ker vemo, da se zjutraj ponavadi mudi, ti predlagamo takšne, ki ti ne bodo vzeli veliko časa. 

NE SPREGLEJTE