Jesenski prehlad: kako se mu izogniti

Tudi ti obožuješ jesen? Spreminjanje barve listja in hladnejše temperature? Menjavanje tankih poletnih oblačil za toplejše jakne? Hladna jutra in tople popoldneve? Kaj pa, ko ti jo zagode jesenski prehlad? Kako se mu izogniti? Spremenljive jesenske temperature so pogosto razlog za to, da se nas loti nadležen prehlad, ki se lahko z malo nesreče razvije še v kaj resnejšega. Če želiš v jeseni zares uživati – in to brez polnih žepov robčkov, moraš poskrbeti za svoj imunski sistem. Kako? Preberi nekaj nasvetov, kako se izogniti jesenskih prehladom.

Ne pozabi na aktivnost

Krajši dnevi so včasih zares mamljivi za poležavanje na kavču in gledanje televizije, kajne? Najboljše za tvoj imunski sistem je, da se ne prepustiš lenarjenju. Odpravi se na svež zrak, na sprehod v gozd, kjer lahko opazuješ čudovite barve listja, ali pa se loti kakšnega jesenskega opravila. Kaj praviš na grabljenje listja? Skrb za dovolj aktivnosti in vadbe je odličen način, da poskrbiš za svoj imunski sistem.Poskrbi za nočni počitek

Brez zadostnega spanca ne bo šlo! Za dober imunski sistem je pomembno, da se ponoči spočiješ in si nabereš moči za izzive, ki jih prinaša nov dan. Nekaj nasvetov o tem, kako lažje doseči miren in kakovosten spanec, lahko najdeš v blogu Kako do mirnega in kakovostnega spanca.

Piješ dovolj tekočine?

Poleti nas na hidracijo ponavadi opominja vročina, jeseni pa se moramo na to opomniti sami. Hladnejši dnevi so kot nalašč za topel čaj, za zadosten vnos tekočine pa lahko poskrbiš tudi z okusno juho.

Ima tvoje telo dovolj vitamina D?

Pozitivne učinke tega pomembnega vitamina že poznaš, kajne? Poleg tega, da lahko z vitaminom D telesu pomagaš, da se učinkoviteje bori proti prehladu, okužbam in boleznim, ta vitamin telesu pomaga tudi pri proizvodnji nevrotransmiterjev. Eden takšnih je serotonin, ta pa je zelo pomemben za naše razpoloženje. Zadostne količine vitamina D težko dobimo s soncem, zato je priporočljivo, da ga v telo vneseš drugače. Več o tem lahko prebereš v blogu Vitamin D: zakaj ga potrebujemo za zdravo življenje ali pa obiščeš našo spletno trgovino, kjer ga lahko tudi naročiš.

Vzdržuj higieno

Ob začetku sezone prehladov in viroz je še toliko bolj pomembno, da ne pozabiš na dobro higieno. Redno si umivaj roke, če kašljaš ali kihaš, pa si pokrij usta in nos.

Kaj pa stres?

Po poletnih dopustih nas jeseni pogosto pričaka cel kup delovnih obveznosti. Naporen urnik in delovna rutina lahko hitro prineseta precejšnjo mero stresa. Pomembno je, da nivo stresa obvladuješ, zato si ne pozabi vzeti dovolj časa za odmor in aktivnosti, ki ti napolnijo baterije in preženejo stres. Velik del splošnega počutja je seveda tudi psihično počutje, zato poskrbi za zabavo, smeh in druženje s prijatelji.Kako lahko svojemu imunskemu sistemu pomagaš z našimi izdelki

Zgornji nasveti ti bodo zagotovo pomagali, da okrepiš svoj imunski sistem in telesu tako pomagaš pri boju proti prehladu, boleznim in okužbam. Pri krepitvi imunskega sistema pa si seveda lahko pomagaš tudi na drug način oz. poskrbiš, da svojemu imunskemu telesu zagotovo nudiš najboljšo podporo. Skrb za imunost je zelo pomembna za zdravje in dobro počutje, zato lahko izdelke, ki k temu pripomorejo, najdeš tudi v naši ponudbi.

Pri skrbi za močan imunski sistem in manj utrujenosti ti lahko pomagajo HEKA Immunity Gummies. Cink ter vitamina C in D so odlična kombinacija za krepitev imunskega sistema, gumi bonboni pa so tudi odličnega okusa, tako da se lahko obenem še posladkaš!

Da bo imelo tvoje telo vse potrebne vitamine in minerale, bodo poskrbeli HEKA Multivitamin Gummies. Vsebujejo kar enajst vitaminov in mineralov, zato so nedvomno dobra izbira. Pa še slastni so!

Ne pozabi, skrb za močan imunski sistem je v hladnejših letnih časih še toliko bolj pomembna. Poskrbi, da bo tvoja jesen brez prehlada!

SORODNE VSEBINE

Navade, ki slabijo imunski sistem

Navade, ki slabijo imunski sistem

Smo v času praznikov, kar velikokrat pomeni, da so naše slabe navade še bolj na udaru. Si tudi ti med tistimi, ki za praznike pojedo velike količine hrane in se prepustijo alkoholu? Na srečo obstajajo načini, ki ti pomagajo preprečiti, da bi slabe navade preveč vplivale na tvoj imunski sistem.

Živila, ki so bogata z vitamini

Živila, ki so bogata z vitamini

V današnjem hitrem tempu življenja je ključnega pomena, da svojemu telesu zagotoviš potrebna hranila, ki jih potrebuje za optimalno delovanje. Med najpomembnejšimi hranili so gotovo vitamini, ki so bistveni za ohranjanje zdravja in vitalnosti.

Poskrbite za svoje počutje med prazniki

Poskrbite za svoje počutje med prazniki

Prazniki so čas veselja in zabave, a prinašajo tudi izzive, kot so osamljenost, prenajedanje in mrzlo vreme. V tem zapisu bova raziskala, kako ohraniš povezanost in toplino v hladnih dneh, se izogneš prazničnemu prenajedanju ter kljubuješ zimski melanholiji.

Vas bolijo sklepi?

Vas bolijo sklepi?

Se soočaš z bolečinami v sklepih? Te to ovira pri vsakodnevnih opravilih? S težavami v sklepih se spopada veliko število ljudi. V tem zapisu bova raziskala svet sklepov – od tega, kako delujejo in zakaj so ključni zate, do razlogov za njihove bolečine.

NE SPREGLEJTE