/** OUTBRAIN PIXEL **/

Glukozamin: čudežni dodatek za zdrave sklepe

V današnjem hitrem tempu življenja je lahko vzdrževanje zdravega telesa in dobrega počutja zahtevna naloga. Natrpan urnik, dolg delovnik in nezdrave prehranjevalne navade lahko negativno vplivajo na naše telo. Da si skrb za telo nekoliko olajšamo, si lahko pomagamo s prehranskimi dopolnili. Glukozamin, čudežni dodatek za zdrave sklepe, je prehransko dopolnilo, ki je precej priljubljeno predvseh pri ljudeh, ki trpijo za obrabo hrustanca.

Glukozamin, čudežni dodatek za zdrave sklepe, je naravno prisotna spojina v telesu, ki jo najdemo predvsem v hrustancu. Hrustanec je vezivno tkivo, ki zagotavlja blaženje med kostmi v sklepih in je tako bistvena sestavina zdravih sklepov. Sčasoma lahko naravna proizvodnja glukozamina v telesu upade, to pa lahko vodi do bolečin in okorelosti sklepov.V teh primerih lahko telesu pomagamo s prehranskimi dopolnili z glukozaminom. Če telesu zagotovimo dovolj tega materiala, mu bomo pomagali pri izgradnji hrustanca. Glukozamin ima poleg tega vrsto drugih koristi, ki lahko pomagajo izboljšati splošno zdravje in dobro počutje.

Najpomembnejša lastnost glukozamina je njegova vloga pri izgradnji hrustanca, ki je bistvenega pomena za zdrave sklepe.

Glukozamin lahko pomaga tudi pri zmanjševanju vnetja v sklepih. Do vnetja pride, ko se telo odzove na poškodbo ali izgubo hrustanca, ko vnetje postane kronično, pa lahko povzroči nemalo gibalnih težav. Z zmanjševanjem vnetja v sklepih lahko glukozamin pripomore k zmanjšanju tveganja za kronične bolezni, kot je osteoporoza.

Študije so potrdile še eno prednost glukozamina, to je pozitivna vloga, ki jo ima pri izboljšanju prebavnega zdravja. Glukozamin je gradnik glikozaminoglikanov, ki sestavljajo sluznico črevesja. Dodatek glukozamina lahko podpre zdravo delovanje črevesja in izboljša splošno prebavno zdravje.


Spoznajte prednosti glukozamina, pomembnega proteina, ki ima poleg podpore pri izgradnji hrustanca še mnogo drugih lastnosti, ki nam lahko pomagajo pri zdravju in dobrem počutju.

Kako vemo, ali dobivamo dovolj glukozamina? Za zadosten vnos tega proteina bomo težko poskrbeli samo s prehrano. Primarni prehranski vir glukozamina je živalski hrustanec, ki ga v sodobni prehrani običajno ne uživamo, zato je priporočljivo razmisliti o visokokakovostnem dodatku glukozamina, ki telesu zagotovi potrebna hranila za podporo zdravim sklepom. Takšen je tudi HEKA Glucosamine Joint Formula, ki je zasnovan s prav posebno formulo. Vsebuje namreč dve komponenti, glukozamin in hondroitin, za izvrstno absorpcijo pa poskrbita MSM in kolagen.

Hondroitin je naravno prisoten v naših sklepih in ima nalogo, da dovaja sklepne tekočine v hrustanec in tako zagotovi fleksibilnost v naših sklepih. MSM je dodatek k prehrani, ki telo oskrbi z biološko aktivnim žveplom. Čeprav ga je v naravi veliko, se hitro uniči s toploto, sušenjem in pri obdelavi hrane. Pri dietah, ki ne vsebujejo veliko surovega, svežega in neobdelanega sadja ter zelenjave in mleka, je vnos MSM-a preko hrane najverjetneje nezadosten.

Glukozamin je bistveno hranilo, ki ima ključno vlogo pri podpiranju zdravih sklepov, s prehrano pa je lahko zadosten vnos težko zagotoviti. Smiselno je razmisliti o visokokakovostnem dodatkom glukozamina, ki bo telesu zagotovil potrebna hranila.

SORODNE VSEBINE

8 zabavnih nasvetov za dvig energije

8 zabavnih nasvetov za dvig energije

Se ti kdaj zdi, da imaš »prazne baterije«? Se zjutraj težko upreš gumbu za dremež? Se včasih počutiš, kot da se nikakor ne moreš zbuditi? Če si na katerokoli vprašanje odgovoril/a z DA, beri dalje! Da bo nivo tvoje energije višji, smo zbrali 8 zabavnih nasvetov za dvig energije, ki ti lahko pri tem pomagajo.

Gumiji – hit med prehranskimi dopolnili

Gumiji – hit med prehranskimi dopolnili

Če pogosto bereš naše zapiše, že veš, da ti želimo pomagati pri skrbi za zdravje in dobro počutje. To je včasih težko, saj je naš vsakdanji tempo pogosto hiter, dnevi pa dolgi, naporni in stresni. Skrb za telo lahko tako hitro postavimo na stranski tir, zato je priporočljivo, da telesu pomagamo s prehranskimi dopolnili. Kaj pa, če nismo ljubitelji tablet ali kapsul? Zate imamo odlično novico, to ni več potrebno!

Kako do mirnega in kakovostnega spanca

Kako do mirnega in kakovostnega spanca

Dandanes je kakovosten spanec še pomembnejši kot kadarkoli prej. Zaradi vseh izzivov, ki nam jih prinaša hiter tempo življenja, se je pogosto težko sprostiti in se pripraviti na mirno noč. Kako do mirnega in kakovostnega spanca?

5 nasvetov za dober začetek dneva

5 nasvetov za dober začetek dneva

Zbrali smo 5 nasvetov za dober začetek dneva. Ker vemo, da se zjutraj ponavadi mudi, ti predlagamo takšne, ki ti ne bodo vzeli veliko časa. 

NE SPREGLEJTE