/** OUTBRAIN PIXEL **/

Ali je telovadba lahko tudi zabavna?

Je tudi tebi misel na telovadbo neprijetna? Je tvoja prva asociacija ob besedi telovadba trpljenje? Ne skrbi, obstaja veliko zabavnih načinov telovadbe, ki niso tako monotoni kot klasične oblike telovadbe. Za rekreacijo sta odlična tudi tek ali obisk fitnesa, tokrat pa smo zbrali nekaj zabavnih načinov telovadbe, ki jih lahko izvajaš kar doma. Ne pozabi, hladnejši dnevi niso razlog za lenarjenje!

Tabata – kratka telovadba za odlične rezultate

Tabata je oblika visoko intenzivne vadbe, ki daje odlične rezultate, poleg tega pa ti bo vzela samo štiri minute. Pri tej obliki vadbe te čaka 20 sekund intenzivnega napora in 10 sekund počitka, ta cikel pa potem ponavljaš štiri minute. Tabata deluje na celo telo in je kot turbo spodbuda za tvoj metabolizem, pomaga pri kurjenju maščob in izgradnji mišic. Poleg tega je izjemno vsestranska, izvajaš pa jo lahko z lastno težo ali utežmi.  

Kar to vadbo naredi še zanimivejši, je to, da jo lahko preprosto vključiš v svoj natrpani urnik. Naj te »samo« štiri minute ne zavedejo; ob tej vadbi se res zelo spotiš, občutek po koncu pa je zelo prijeten. Torej, če si za hitro, a intenzivno vadbo, ki bo povečala tvojo energijo in kondicijo, je tabata prava izbira zate!Pilates

Pilates je zelo priljubljena oblika skupinske vadbe, ni pa nujno, da jo izvajaš v družbi. Osredotoča se na krepitev telesa, izboljšanje drže, povečanje prožnosti in razvijanje telesne moči. Pilates je znan tudi po tem, da ti lahko pomaga zmanjšati bolečine v hrbtu in da dobro vpliva na tvoje splošno zdravje. Imaš pomisleke glede svoje starosti? Ne skrbi, pilates je primeren za ljudi vseh starosti in telesnih sposobnosti. Pri nas najdeš veliko ponudnikov skupinskega pilatesa, če pa ti skupinska vadba ne diši, pa malo pobrskaj po internetu, kjer lahko najdeš veliko različnih pilates treningov.

Si za zumbo?

Je ples tvoja strast, ampak si želiš še nekaj več? Potem je zumba gotovo odlična izbira zate. Zumba je zabavna in dinamična vadba, ki združuje elemente plesa in aerobike ter se osredotoča na izboljšanje tvoje kondicije in tvojega splošnega počutja. Ta priljubljena vadba je znana po tem, da združuje plesne korake z energično glasbo, kar ustvarja zabavno in spodbudno okolje za vadbo. Samo predstavljaj si to vrhunsko kombinacijo: odlična glasba, kakovosten trening, zabava – vse to v udobju tvojega doma.


Telovadba na sobnem kolesu je lahko tudi zabavna

Verjetno se tudi tebi nabira prah na domačem sobnem kolesu. Se ti zdi takšna vadba dolgočasna, monotona? Pa poznaš »soulcycle?« »Soulcycle« je visoko intenzivna vadba na sobnih kolesih, ki združuje elemente kolesarjenja in glasbe. Če ti je sobno kolo preveč dolgočasno, potem ti bodo dodatki pri vadbi, ki jih prinaša »soulcycle«, gotovo popestrili tvoj čas na tej napravi.

Telovadba z elastičnimi trakovi

To je odlična izbira za telovadbo doma, saj zanjo potrebuješ le podlogo in elastični trak.
Trakovi ustvarjajo upor in tako predstavljajo izziv tvojim mišicam, kar poveča učinkovitost vadbe. Ciljaš lahko na točno določene mišične skupine, zato je vadba primerna za celo telo. Vadba z elastičnimi trakovi je primerna za vse ravni telesne pripravljenosti, zato ne skrbi glede svoje forme. Ne glede na to, ali si v telovadnici ali v udobju svojega doma, so elastični trakovi nepogrešljiv dodatek k tvoji telovadbi.

Si želiš vadbe v paru?

Akrojoga je telovadba, ki združuje elemente joge, akrobatike in terapevtske masaže. Pri tej vadbi potrebuješ partnerja, ker vadba vključuje elemente za dve osebi, ki delujeta skupaj, da bi dosegli ravnotežje, moč, prožnost in sprostitev. Akrojoga je vadba, ki ti bo gotovo zabavna in bo spodbudila povezanost s tvojim partnerjem. Če želiš torej združiti športanje, zabavo in sprostitev, je to prava telovadba zate!

Telovadba ti mora v prvi vrsti predstavljati način sprostitve, zato je res pomembno, da izbereš nekaj, v čemer uživaš. Če pa si vseeno bolj na strani klasičnih oblik vadbe, si lahko tukaj prebereš 5 nasvetov za boljši tek. Ne pozabi na regeneracijo in poslušaj svoje telo. Če te pri vadbi mučijo krči, ti lahko pri tem pomaga naš HEKA Magnezij. Če je tvoj cilj tudi izguba telesne teže, pa preizkusi gumije HEKA Weight Loss. Želimo ti veliko uspeha pri tvojem novem načinu telovadbe!

SORODNE VSEBINE

5 nasvetov za boljše razpoloženje

5 nasvetov za boljše razpoloženje

Vstopi v svet pozitivnih sprememb in odkrij ključ do boljšega razpoloženja tudi v jesenskih dneh. Življenje ti gotovo vsak dan postavlja izzive, a obstajajo preprosti nasveti za boljše razpoloženje, ki lahko naredijo veliko razliko.

Vitamin D: kakšna je njegova vloga v hladnejših dneh

Vitamin D: kakšna je njegova vloga v hladnejših dneh

Ker zima že pošteno trka na tvoja vrata in so dnevi vse krajši, bomo znova govorili o zelo pomembnem vitaminu, ki mu nekateri pravijo tudi »sončni vitamin.« To je seveda vitamin D. Preberi si, kakšna je njegova vloga v zimskih mesecih.

6 nasvetov kako okrepiti imunski sistem

6 nasvetov kako okrepiti imunski sistem

Tempo življenja je v današnjih časih izjemno hiter. Te zanima, kako lahko kar se da učinkovito zaščitiš svoje telo pred zunanjimi vplivi? Močen imunski sistem bo poskrbel za tvoje zdravje in dobro počutje.

Poškodbe pri športu: kako jih preprečiti

Poškodbe pri športu: kako jih preprečiti

Ukvarjanje s športom je odlično sredstvo, s katerim lahko ohraniš svoje telo v formi, vendar je tveganje za poškodbe tvoj stalni spremljevalec. Dobra novica je, da lahko s proaktivnim pristopom preprečiš veliko športnih poškodb. Preberi si kako!

NE SPREGLEJTE