/** OUTBRAIN PIXEL **/

8 zabavnih nasvetov za dvig energije

Se ti kdaj zdi, da imaš »prazne baterije«? Se zjutraj težko upreš gumbu za dremež? Se včasih počutiš, kot da se nikakor ne moreš zbuditi? Če si na katerokoli vprašanje odgovoril/a z DA, beri dalje! Da bo nivo tvoje energije višji, smo zbrali 8 zabavnih nasvetov za dvig energije, ki ti lahko pri tem pomagajo.

1. Jutranja plesna zabava za dvig energije

Kaj pa, če poskusiš dan začeti z nekaj živahnimi gibi? Prepusti se svoji najljubši glasbi in se zavrti po sobi. Ples bo ugodno vplival na tvoje razpoloženje, zato je med prvimi nasveti za dvig energije. Pa še zabavno je!2. Okrepčaj se s polnovrednim zajtrkom

Saj veš, kako pravijo – zajtrk je najpomembnejši obrok dneva! Poskrbi, da svojemu telesu zagotoviš vse potrebno za energije poln začetek dneva. Izberi hrano z dovolj beljakovinami, vlakninami in drugimi hranili. Hrana pomembno vpliva na nivo naše energije, zato je smiselno, da razmislimo, kako lahko to vpeljemo v našo dnevno rutino.

3. Ne pozabi na hidracijo

Voda je naš najboljši prijatelj, se strinjaš? Hidracija je zelo pomembna za naše počutje. Včasih se zgodi, da nas tempo in dnevne obveznosti prehitijo, nato pa opazimo, da smo telesu v celem dnevu privoščili le nekaj decilitrov vode. Poskrbi, da se to ne bo zgodilo! Če ti je okus vode dolgočasen, pa ji lahko dodaš kakšno rezino limone ali kumare in ga tako malo popestriš.

4. 3, 2, 1 – telovadba!

Je tvoja prva misel ob telovadbi »joj, ne že spet«? Četudi ne spadaš ravno med športne navdušence in telovadba ni na tvojem dnevnem redu, ti svetujemo, da razmisliš, da v svoj dan vključiš vsaj nekaj odmorov za vadbo. Preproste in kratke vaje bodo koristile tvoji energiji, najboljše pri tem pa je, da jih lahko izvedeš kadarkoli in kjerkoli. Poskusi s serijo skokov, hitro hojo po pisarni ali nekaj minutami raztezanja.

5. Plan B ali power nap

Imaš občutek, da si poskusil/a že vse, pa ne pomaga? Tudi to se zna zgoditi, »power napu« se včasih preprosto ne moremo izogniti. Za učinkovit dremež bo dovolj že dvajset minut. Najbolje je, če najdeš mirno in udobno mesto, kjer se lahko v celoti prepustiš polnjenju baterij.

6. Privošči si prigrizek za dvig energije

Na raven tvoje energije lahko ugodno vplivajo tudi zdravi prigrizki, ki si jih lahko privoščiš čez dan. Poleg tega so tako priročni, da jih lahko imaš pri roki kjerkoli in kadarkoli.

7. Znebi se stresa z dihanjem

Stres nam lahko zares »pobere« veliko energije, zato je priporočljivo, da si vzamemo nekaj trenutkov in si pri obvladovanju stresa pomagamo z različnimi vajami. Preizkusiš lahko vaje globokega dihanja, to pa ti bo pomagalo, da se sprostiš in si zbistriš misli.

8. Kaj pa kava?

Si tudi ti med tistimi, ki za hiter dvig energije najraje poskrbijo s skodelico dišeče kave? Kofein je naravni ojačevalec energije, priljubljena sestavina, ki je postala del našega vsakdana. Najpogosteje ga povezujemo z »boostom« energije, saj poveča našo energijo in budnost. Ko zaužijemo kofein, ta blokira delovanje adenozina, kemikalije, zaradi katere se počutimo utrujeni. To vodi do povečanja možganske aktivnosti, kar nam lahko pomaga, da se počutimo bolj budni in pozorni.

Kofein ima poleg tega tudi druge prednosti. Dokazano je, da izboljša telesno zmogljivost. Zaužitje kofeina poveča nastajanje adrenalina, hormona, ki naše telo pripravi na telesno aktivnost. To lahko povzroči večjo moč, vzdržljivost in splošno učinkovitost. Več o prednostih kofeina si lahko prebereš v blogu Kofein, naravni ojačevalec energije.Če ne maraš okusa kave, obožuješ pa njene učinke, pa moraš obveeezno preizkusiti HEKA Energy Boost Gummies! Okusni bonbončki z okusom manga bodo poskrbeli za dvig energije in boljšo mentalno zmogljivost.

Si pripravljen/a, da preizkusiš zgornje nasvete? In ne pozabi – ključno je, da se pri tem zabavaš!

SORODNE VSEBINE

5 nasvetov za boljše razpoloženje

5 nasvetov za boljše razpoloženje

Vstopi v svet pozitivnih sprememb in odkrij ključ do boljšega razpoloženja tudi v jesenskih dneh. Življenje ti gotovo vsak dan postavlja izzive, a obstajajo preprosti nasveti za boljše razpoloženje, ki lahko naredijo veliko razliko.

Vitamin D: kakšna je njegova vloga v hladnejših dneh

Vitamin D: kakšna je njegova vloga v hladnejših dneh

Ker zima že pošteno trka na tvoja vrata in so dnevi vse krajši, bomo znova govorili o zelo pomembnem vitaminu, ki mu nekateri pravijo tudi »sončni vitamin.« To je seveda vitamin D. Preberi si, kakšna je njegova vloga v zimskih mesecih.

6 nasvetov kako okrepiti imunski sistem

6 nasvetov kako okrepiti imunski sistem

Tempo življenja je v današnjih časih izjemno hiter. Te zanima, kako lahko kar se da učinkovito zaščitiš svoje telo pred zunanjimi vplivi? Močen imunski sistem bo poskrbel za tvoje zdravje in dobro počutje.

Poškodbe pri športu: kako jih preprečiti

Poškodbe pri športu: kako jih preprečiti

Ukvarjanje s športom je odlično sredstvo, s katerim lahko ohraniš svoje telo v formi, vendar je tveganje za poškodbe tvoj stalni spremljevalec. Dobra novica je, da lahko s proaktivnim pristopom preprečiš veliko športnih poškodb. Preberi si kako!

NE SPREGLEJTE