/** OUTBRAIN PIXEL **/

5 razlogov, zakaj moramo vitamine vključiti v naš vsakdan

Ko pomislimo na naše splošno zdravje in dobro počutje, skoraj istočasno pomislimo tudi na vitamine. Vitamini in minerali so odločilni za zdravje in normalno delovanje organizma. Sodelujejo pri pomembnih funkcijah in nam pomagajo pri premagovanju okužb, poleg tega pa imajo še veliko drugih pozitivnih vplivov na naše počutje. Poglejmo 5 načinov, kako lahko vitamini izboljšajo naše splošno počutje. Zakaj je tako pomembno, da jih vključimo v vsakdanjo rutino?

1. Krepijo naš imunski sistem

Na kaj najprej pomislimo, ko se nas loteva prehlad? Na limone in pomaranče, torej vitamine! Vitamini krepijo naš imunski sistem in nam pomagajo, da preprečimo razvoj bolezni ali pa da se hitreje pozdravimo. Za krepitev imunskega sistema sta pomembna predvsem vitamina A in C.2. Prispevajo k umskim zmogljivostim

Da naši možgani delujejo kot dobro utečen stroj, skrbijo vitamini B5, B6, B9 in B12. Vitamin B5 skrbi za ohranjanje pravilne komunikacije med možgani in živčevjem, s tem pa prispeva k umskim zmogljivostim. Za zdrav razvoj možganov so pomembni predvsem B6, B9 in B12, ki pripomorejo tudi k ohranjanju zbranosti in spomina.

3. Skrbijo za zdravo kožo

Z zadostnim vnosom vitaminov bomo poskrbeli tudi za zdravje kože, las in zob. Pri zdravju kože moramo izpostaviti predvsem vitamin B3, ki poleg skrbi za zdravo kožo sodeluje tudi pri uravnavanju krvnega sladkorja in pravilnem delovanju živčevja in prebavil.

4. Krepijo kosti in mišice

Za zdravje kosti in zob je pomemben predvsem vitamin D, ki prispeva tudi k normalni ravni kalcija v krvi.5. Povečajo energijo in vitalnost

Zadosten vnos vitaminov bo pripomogel tudi k našemu splošnemu dobremu počutju. Vitamin B1 bo našemu telesu pomagal pri proizvodnji energije in pomagal izboljšati naše razpoloženje, vitamini B6, B9 in B12 pa prispevajo k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Seznamu koristi vitaminov skoraj ni videti konca! Če povzamemo, vitamini so bistvena hranila, ki lahko v veliki meri vplivajo na naše splošno zdravje in dobro počutje. Pomembno je, da v vsakodnevno rutino vključimo različne vitamine, saj bomo s tem okrepili imunski sistem in podprli delovanje možganov, spodbujali zdravo kožo, okrepili kosti in mišice ter povečali vitalnost.

Bistveno je, da uživamo pestro in uravnoteženo prehrano, bogato s polnovrednimi živili. Prehrana je namreč odličen način za vnos vitaminov v telo. Ker pa se rado zgodi, da v naši prehrani pride do kakšne vrzeli, si lahko pri tem pomagamo z jemanjem multivitaminskih dodatkov. Pri tem moramo biti pozorni, da izberemo izdelek, ki vsebuje različne vitamine in minerale. Takšen je tudi HEKA Multivitamin Shot, v katerem je kar 12 vitaminov, številni minerali in super živila, ki mu dajejo maksimalno moč.

Multivitaminski dodatek nam pomaga pri vnosu vitaminov v telo, kljub temu pa ne smemo pozabiti, da moramo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja v prvi vrsti poskrbeti sami, prehransko dopolnilo pa naj nam služi kot podpora.

SORODNE VSEBINE

8 zabavnih nasvetov za dvig energije

8 zabavnih nasvetov za dvig energije

Se ti kdaj zdi, da imaš »prazne baterije«? Se zjutraj težko upreš gumbu za dremež? Se včasih počutiš, kot da se nikakor ne moreš zbuditi? Če si na katerokoli vprašanje odgovoril/a z DA, beri dalje! Da bo nivo tvoje energije višji, smo zbrali 8 zabavnih nasvetov za dvig energije, ki ti lahko pri tem pomagajo.

Gumiji – hit med prehranskimi dopolnili

Gumiji – hit med prehranskimi dopolnili

Če pogosto bereš naše zapiše, že veš, da ti želimo pomagati pri skrbi za zdravje in dobro počutje. To je včasih težko, saj je naš vsakdanji tempo pogosto hiter, dnevi pa dolgi, naporni in stresni. Skrb za telo lahko tako hitro postavimo na stranski tir, zato je priporočljivo, da telesu pomagamo s prehranskimi dopolnili. Kaj pa, če nismo ljubitelji tablet ali kapsul? Zate imamo odlično novico, to ni več potrebno!

Kako do mirnega in kakovostnega spanca

Kako do mirnega in kakovostnega spanca

Dandanes je kakovosten spanec še pomembnejši kot kadarkoli prej. Zaradi vseh izzivov, ki nam jih prinaša hiter tempo življenja, se je pogosto težko sprostiti in se pripraviti na mirno noč. Kako do mirnega in kakovostnega spanca?

5 nasvetov za dober začetek dneva

5 nasvetov za dober začetek dneva

Zbrali smo 5 nasvetov za dober začetek dneva. Ker vemo, da se zjutraj ponavadi mudi, ti predlagamo takšne, ki ti ne bodo vzeli veliko časa. 

NE SPREGLEJTE