/** OUTBRAIN PIXEL **/

5 nasvetov za dober začetek dneva

Saj poznaš tisti rek, da se po jutru dan pozna, kajne? To še kako drži! Jutro lahko zaznamuje preostanek našega dneva. Zagotovo veš, kako je, če vstaneš z levo nogo. Zakaj si ne bi z nekaj preprostimi koraki polepšali jutra? Zbrali smo 5 nasvetov, ki ti bodo pri tem pomagali. Ker vemo, da se zjutraj ponavadi mudi, ti predlagamo takšne, ki ti ne bodo vzeli veliko časa. 

Začni dan z dihalnimi vajami

Ko odpreš oči, si vzemi nekaj minut za preproste dihalne vaje. Globoki vdihi lahko imajo pomirjujoč učinek na tvoj um in telo, znižajo nivo stresa in ti pomagajo do boljše osredotočenosti. Preizkusiš lahko tehniko 4-7-8. Najprej globoko vdihni, štej do štiri, zadrži dih in štej do sedem, nato pa počasi izdihni in štej do osem. Vse skupaj nato ponovi trikrat ali štirikrat. Te enostavne dihalne vaje ti bodo pomagale, da se osredotočiš in se pripraviš na dan, ki je pred tabo.

Razmigaj telo z jutranjim raztezanjem

Jutranje razgibavanje ti bo zagotovo pognalo kri po telesu! V petih minutah lahko narediš nekaj osnovnih razteznih vaj za pravo prebujanje telesa. Začni s predklonom. Stopala postavi v širino bokov in se v bokih prepogni naprej. Zgornji del telesa naj bo sproščen. Predklon je super način, da raztegneš stegenske mišice in spodnji del hrbta. Nadaljuješ lahko z obračanjem ramen in kroženjem z rokami. Takšne in podobne vaje bodo prebudile tvoje mišice in poživile pretok krvi.


5-nasvetov-za-dober-zacetek-dneva

Pa dober tek!

Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva, se strinjaš? Zajtrk da našemu telesu potrebno energijo in zažene metabolizem. Za okusen in hranljiv zajtrk imaš mnooogo možnosti. Lahko si pripraviš ovsene kosmiče, polnozrnate kosmiče, jajca z zelenjavo, grški jogurt s sadjem, beljakovinski smuti, dodaš semena, oreščke … Okusnih receptov ti zagotovo ne bo zmanjkalo. Pomembno je, da telesu zagotoviš potrebna hranila. Zdrav, hranljiv in uravnotežen zajtrk ti bo dal potrebno energijo.


5-nasvetov-za-dober-zacetek-dneva

Ne pozabi na hidracijo

Preden začneš z jutranjo rutino, poskrbi za hidracijo telesa. Kozarec vode bo pospešil tvoj metabolizem in rehidriral tvoje telo. Vodi lahko dodaš tudi rezino limone ali malo mete in tako poskrbiš za še boljši okus.

Danes bom …

Vzemi si trenutek in si postavi dnevne cilje. To ti bo pomagalo, da ohraniš osredotočenost in produktivnost. Določi si eno ali dve prednostni nalogi, ki ju želiš v dnevu opraviti. Ne glede na to, ali za cilj izbereš zaključek službenega projekta ali dokončanje kakšne druge naloge – z določanjem ciljev poskrbimo za ohranjanje motivacije, poleg tega pa smo zadovoljni, ko jih dosežemo.

Da bo začetek dneva še popolnejši, pa si lahko privoščiš še HEKA Kolagen Shot! Izdelek, ki je obogaten tudi z izjemno hialuronsko kislino, vitaminom C ter drugimi ključnimi vitamini za doseganje najboljšega izkoristka, bo poskrbel za zadosten vnos te pomembne beljakovine. Tvorba lastnega kolagena v telesu začne upadati po 20. letu starosti, zato je dodajanje kolagena priporočljivo za vse, ki želijo izboljšati videz svoje kože in zmanjšati pojavnost gub. Več o tem lahko prebereš tukaj.

Vključitev teh petih preprostih korakov bo zagotovo popestrila tvoja jutra! Pomirjujoče dihalne vaje bodo poskrbele za osredotočenost, hranljiv zajtrk ti bo dal potrebno energijo, raztezne vaje pa te bodo zares prebudile. Ne bodo ti vzele veliko časa, zato jih lahko opraviš tudi v še tako zaposlenih jutrih. Si za?

SORODNE VSEBINE

8 zabavnih nasvetov za dvig energije

8 zabavnih nasvetov za dvig energije

Se ti kdaj zdi, da imaš »prazne baterije«? Se zjutraj težko upreš gumbu za dremež? Se včasih počutiš, kot da se nikakor ne moreš zbuditi? Če si na katerokoli vprašanje odgovoril/a z DA, beri dalje! Da bo nivo tvoje energije višji, smo zbrali 8 zabavnih nasvetov za dvig energije, ki ti lahko pri tem pomagajo.

Gumiji – hit med prehranskimi dopolnili

Gumiji – hit med prehranskimi dopolnili

Če pogosto bereš naše zapiše, že veš, da ti želimo pomagati pri skrbi za zdravje in dobro počutje. To je včasih težko, saj je naš vsakdanji tempo pogosto hiter, dnevi pa dolgi, naporni in stresni. Skrb za telo lahko tako hitro postavimo na stranski tir, zato je priporočljivo, da telesu pomagamo s prehranskimi dopolnili. Kaj pa, če nismo ljubitelji tablet ali kapsul? Zate imamo odlično novico, to ni več potrebno!

Kako do mirnega in kakovostnega spanca

Kako do mirnega in kakovostnega spanca

Dandanes je kakovosten spanec še pomembnejši kot kadarkoli prej. Zaradi vseh izzivov, ki nam jih prinaša hiter tempo življenja, se je pogosto težko sprostiti in se pripraviti na mirno noč. Kako do mirnega in kakovostnega spanca?

NE SPREGLEJTE