5 nasvetov za dober začetek dneva

Saj poznaš tisti rek, da se po jutru dan pozna, kajne? To še kako drži! Jutro lahko zaznamuje preostanek našega dneva. Zagotovo veš, kako je, če vstaneš z levo nogo. Zakaj si ne bi z nekaj preprostimi koraki polepšali jutra? Zbrali smo 5 nasvetov, ki ti bodo pri tem pomagali. Ker vemo, da se zjutraj ponavadi mudi, ti predlagamo takšne, ki ti ne bodo vzeli veliko časa. 

Začni dan z dihalnimi vajami

Ko odpreš oči, si vzemi nekaj minut za preproste dihalne vaje. Globoki vdihi lahko imajo pomirjujoč učinek na tvoj um in telo, znižajo nivo stresa in ti pomagajo do boljše osredotočenosti. Preizkusiš lahko tehniko 4-7-8. Najprej globoko vdihni, štej do štiri, zadrži dih in štej do sedem, nato pa počasi izdihni in štej do osem. Vse skupaj nato ponovi trikrat ali štirikrat. Te enostavne dihalne vaje ti bodo pomagale, da se osredotočiš in se pripraviš na dan, ki je pred tabo.

Razmigaj telo z jutranjim raztezanjem

Jutranje razgibavanje ti bo zagotovo pognalo kri po telesu! V petih minutah lahko narediš nekaj osnovnih razteznih vaj za pravo prebujanje telesa. Začni s predklonom. Stopala postavi v širino bokov in se v bokih prepogni naprej. Zgornji del telesa naj bo sproščen. Predklon je super način, da raztegneš stegenske mišice in spodnji del hrbta. Nadaljuješ lahko z obračanjem ramen in kroženjem z rokami. Takšne in podobne vaje bodo prebudile tvoje mišice in poživile pretok krvi.


5-nasvetov-za-dober-zacetek-dneva

Pa dober tek!

Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva, se strinjaš? Zajtrk da našemu telesu potrebno energijo in zažene metabolizem. Za okusen in hranljiv zajtrk imaš mnooogo možnosti. Lahko si pripraviš ovsene kosmiče, polnozrnate kosmiče, jajca z zelenjavo, grški jogurt s sadjem, beljakovinski smuti, dodaš semena, oreščke … Okusnih receptov ti zagotovo ne bo zmanjkalo. Pomembno je, da telesu zagotoviš potrebna hranila. Zdrav, hranljiv in uravnotežen zajtrk ti bo dal potrebno energijo.


5-nasvetov-za-dober-zacetek-dneva

Ne pozabi na hidracijo

Preden začneš z jutranjo rutino, poskrbi za hidracijo telesa. Kozarec vode bo pospešil tvoj metabolizem in rehidriral tvoje telo. Vodi lahko dodaš tudi rezino limone ali malo mete in tako poskrbiš za še boljši okus.

Danes bom …

Vzemi si trenutek in si postavi dnevne cilje. To ti bo pomagalo, da ohraniš osredotočenost in produktivnost. Določi si eno ali dve prednostni nalogi, ki ju želiš v dnevu opraviti. Ne glede na to, ali za cilj izbereš zaključek službenega projekta ali dokončanje kakšne druge naloge – z določanjem ciljev poskrbimo za ohranjanje motivacije, poleg tega pa smo zadovoljni, ko jih dosežemo.

Da bo začetek dneva še popolnejši, pa si lahko privoščiš še HEKA Kolagen Shot! Izdelek, ki je obogaten tudi z izjemno hialuronsko kislino, vitaminom C ter drugimi ključnimi vitamini za doseganje najboljšega izkoristka, bo poskrbel za zadosten vnos te pomembne beljakovine. Tvorba lastnega kolagena v telesu začne upadati po 20. letu starosti, zato je dodajanje kolagena priporočljivo za vse, ki želijo izboljšati videz svoje kože in zmanjšati pojavnost gub. Več o tem lahko prebereš tukaj.

Vključitev teh petih preprostih korakov bo zagotovo popestrila tvoja jutra! Pomirjujoče dihalne vaje bodo poskrbele za osredotočenost, hranljiv zajtrk ti bo dal potrebno energijo, raztezne vaje pa te bodo zares prebudile. Ne bodo ti vzele veliko časa, zato jih lahko opraviš tudi v še tako zaposlenih jutrih. Si za?

SORODNE VSEBINE

Vaje in aktivnosti, ki pokurijo največ kalorij

Vaje in aktivnosti, ki pokurijo največ kalorij

Januar je po navadi čas, ko začneš z izpolnjevanjem novoletnih zaobljub. Te so velikokrat povezane tudi z izgubo telesne teže in na sploh z boljšim počutjem. Če je svet treninga in vaj zate relativno nov, si na pravem mestu, saj bova v tem zapisu raziskala, katere vaje in aktivnosti pokurijo največ kalorij.

Navade, ki slabijo imunski sistem

Navade, ki slabijo imunski sistem

Smo v času praznikov, kar velikokrat pomeni, da so naše slabe navade še bolj na udaru. Si tudi ti med tistimi, ki za praznike pojedo velike količine hrane in se prepustijo alkoholu? Na srečo obstajajo načini, ki ti pomagajo preprečiti, da bi slabe navade preveč vplivale na tvoj imunski sistem.

Živila, ki so bogata z vitamini

Živila, ki so bogata z vitamini

V današnjem hitrem tempu življenja je ključnega pomena, da svojemu telesu zagotoviš potrebna hranila, ki jih potrebuje za optimalno delovanje. Med najpomembnejšimi hranili so gotovo vitamini, ki so bistveni za ohranjanje zdravja in vitalnosti.

Poskrbite za svoje počutje med prazniki

Poskrbite za svoje počutje med prazniki

Prazniki so čas veselja in zabave, a prinašajo tudi izzive, kot so osamljenost, prenajedanje in mrzlo vreme. V tem zapisu bova raziskala, kako ohraniš povezanost in toplino v hladnih dneh, se izogneš prazničnemu prenajedanju ter kljubuješ zimski melanholiji.

NE SPREGLEJTE